Gratis fragt i Danmark ved køb for over dkk 495,-

Plakater

Et overblik over alle de plakater, som jeg lige nu har til salg.

Mange af motiverne findes også som kunsttryk og krus.

Vil du se mine originale værker. kan du klikke her.

Om mine plakater

Den seneste tilføjelse til mit sortiment er plakater, som er designet ud fra mine originale malerier.

Jeg har i lang tid haft lyst til at udfordre måden, som jeg udtrykker mig på kunstnerisk, og her har plakaterne vist sig at være det helt oplagte medie.

I modsætning til mine kunsttryk, hvor naturlig og realistisk gengivelse af originalen er målet, giver plakaterne mig muligheden for at justere og ændre – og måske endda at skabe nyt.

Plakat eller kunsttryk?

Selvom de to kan minde meget om hinanden, er der et par væsentlige forskelle:

Mine kunsttryk er alle signerede og nummererede i hånden, og de er trykt i begrænset oplag. Når en serie er udsolgt, kommer der ikke flere af dette tryk.

De er desuden trykt på kraftigere papir og er tilsigtet at gengive det originale motiv så præcist som muligt. Derfor er farver og dimensioner helt uberørte i forhold til det originale maleri og fotografens arbejde.

Mine kunsttryk er desuden trykt i en størrelse, som sikrer maksimal skarphed og opløsning på motivet.

Mine plakater har jeg haft en helt anden tilgang til. Her har jeg valgt at give mig selv frie tøjler til at skabe nye udtryk.

Det betyder, at der i en plakat kan være justeret på farverne, klippet eller strukket i motivet eller måske endda skabt helt nye motiver. Der er ingen regler. Det er bare flotte plakater!

Alle plakater måler 50 x 70 cm. og er designet ud fra den samme skabelon, hvor titlen er trykt under motivet.

Nogle plakater ligger tæt på det originale værk og har derfor fået samme titel. Andre plakater kan være beskåret eller på andre måder ændret, og har derfor fået en anden titel. Dog med tydelig reference til originalen.

Udvalget af plakater og designet af disse kan ændre sig løbende.

Både plakater og kunsttryk er trykt på svanemærket trykkeri.

Time to Play

En del af motiverne fra “Time to Play” serien har lagt grund for mange af mine plakater.

”Time to Play” serien opstod, da jeg ville lave noget nyt og ekstraordinært til udstillingen i Grønbæk Hospital (november 2021, Grønbæk). Det startede med 9 værker, men siden er der kommet flere til.

I begyndelsen vidste jeg ikke helt, hvad jeg ville male, og jeg gik derfor helt på intuition og følelse. Jeg tog min pensel, dyppede den i sort akrylfarve og begyndte at male tilfældigt på lærredet. Når jeg pludselig opdagede forskellige figurer, arbejdede jeg videre med dem. Det eneste jeg i forvejen havde bestemt, var hvilke farver jeg måtte anvende. Disse farver brugte jeg siden for at give liv til figurerne. Navnet ”Time to Play” afspejler den legesyge og frihed, som jeg følte, da jeg malede dem.

Navnet giver også en mening for maleriernes udtryk. Udover det, fortæller menneskene, dyrene og væksterne i malerierne  en historie, som jeg vil at tilskueren selv skal få lov til at bestemme.

Junglemotiver

Enkelte af mine junglemotiver har fundet vej til mine plakater, og der kommer formentlig flere. Jeg synes selv, de er rigtigt flotte!

I 2010 begyndte jeg at male mine jungle malerier, inspireret af Henri Rousseau, fordi jeg syntes, at hans værker var så fine, og fordi det var en stil, som passede mig.

Jeg tror, at junglemotiverne, ligesom de farverige abstrakte motiver, repræsenterer noget, som jeg selv kan lide, beundrer og tiltrækkes af – hvilket er stærke, glade farver og liv. Junglens skiftende grønne farver og de eksotiske blomster og planter giver sammen med de små dyr, for mig, det komplette maleri, der udstråler livfuldhed og glæde.

I næsten alle mine junglemotiver figurerer der også en lille frø.

Abstrakte motiver

Visse af mine abstrakte motiver er også brugt i mine plakater. De stærke farver og de skarpe kontraster er superflotte på tryk.

Mine abstrakte motiver begyndte jeg at male i 2010 på samme tid, som jeg startede med mine jungle motiver.

Min stil og maleteknik i denne genre forandres hele tiden. Jeg får meget inspiration fra andre kunstnere og farvekombinationer fra tilfældige situationer, som jeg siden har med mig, ibland ubevidst, imens jeg maler. Jeg tillader mig at være mere rebelsk og fri, når jeg arbejder med abstrakte motiver, i modsætning til jungle motiverne, hvor jeg er detaljeorienteret og planlægger undervejs.

At male abstrakt kan ind imellem være frustrerende, når jeg mærker, at jeg ikke er helt tilfreds, og så bliver jeg bare ved med at male, indtil jeg bliver tilfreds. Det kan dog engang imellem indebære, at jeg bliver nødt til at tage nogle dages eller ugers pause, før jeg fortsætter. Jeg har somme tider malet over et abstrakt maleri 2-3 gange, inden jeg synes, at det er klart.

Hvis jeg kender mig selv ret, så tror jeg, at jeg altid vil lave abstrakte malerier, da det giver mig en frihed og kravløshed, som gør mig godt, og som giver mig mulighed for at sætte mig selv fri kunstnerisk.

Menu