Susanne Rylander signatur
julekampagne Art by Susanne Rylander

Kunsttryk

Om mine kunsttryk

Jeg begyndte at få fremstillet kunsttryk som et alternativ til mine originale værker, da det åbner op for helt andre muligheder.

Jeg er fuldt ud bevidst om, at den relativt store udskrivning, som et originalt kunstværk repræsenterer.

Derfor er jeg glad for nu at kunne tilbyde et alternativ til kunder, som sætter pris på min kunst, men som måske ikke helt føler, at tiden er ret til at købe et originalt værk.

Ønsker man at skifte kunsten på væggene ofte, er kunsttryk det oplagte valg.

Alle kunsttryk er svanemærkede og trykt i begrænset oplag på lækkert 250 g/m2 silkpapir.

De er alle nummererede og signerede af mig personligt.

Kunsttrykkene sælges uden ramme, da motivets udtryk kan ændre sig meget alt efter hvilken ramme, man vælger.

Dette valg ønsker jeg derfor, at man som køber selv skal kunne træffe.

Kunsttrykkene er alle designet til at passe i rammer i gængse formater, så man nemt og billigt selv kan indramme dem.

Time to Play

Min farvestrålende kunstserie ”Time to Play” bestod oprindeligt af 9 værker, men siden er flere kommet til. En del af disse nu blevet overført til tryk.

”Time to Play” serien opstod, da jeg ville lave noget nyt og ekstraordinært til udstillingen i Grønbæk Hospital (november 2021, Grønbæk).

I begyndelsen vidste jeg ikke helt, hvad jeg ville male, og jeg gik derfor helt på intuition og følelse.

Jeg tog min pensel, dyppede den i sort akrylfarve og begyndte at male tilfældigt på lærredet.

Når jeg pludselig opdagede forskellige figurer, arbejdede jeg videre med dem.

Det eneste jeg i forvejen havde bestemt, var hvilke farver jeg måtte anvende. Disse farver brugte jeg siden for at give liv til figurerne.

Navnet ”Time to Play” afspejler den legesyge og frihed, som jeg følte, da jeg malede dem.

Navnet giver også en mening for maleriernes udtryk.

Udover det, fortæller menneskene, dyrene og væksterne i malerierne en historie, som jeg vil at tilskueren selv skal få lov til at bestemme.

Abstrakte motiver

Mine abstrakte motiver begyndte jeg at male i 2010 på samme tid, som jeg startede med mine junglemotiver. Heraf er enkelte motiver nu også overført til tryk.

Min stil og maleteknik i denne genre forandres hele tiden.

Jeg får meget inspiration fra andre kunstnere og farvekombinationer fra tilfældige situationer, som jeg siden har med mig, ibland ubevidst, imens jeg maler.

Jeg tillader mig at være mere rebelsk og fri, når jeg arbejder med abstrakte motiver, i modsætning til jungle motiverne, hvor jeg er detaljeorienteret og planlægger undervejs.

At male abstrakt kan ind imellem være frustrerende, når jeg mærker, at jeg ikke er helt tilfreds, og så bliver jeg bare ved med at male, indtil jeg rammer plet.

Det kan dog engang imellem indebære, at jeg bliver nødt til at tage nogle dages eller ugers pause, før jeg fortsætter. Jeg har somme tider malet over et abstrakt maleri 2-3 gange, inden jeg synes, at det er færdigt.

Hvis jeg kender mig selv ret, så tror jeg, at jeg altid vil lave abstrakte motiver, da det giver mig en frihed og kravløshed, som gør mig godt, og som giver mig mulighed for at sætte mig selv fri kunstnerisk.